Swart: ''Die scheidsrechter moeten ze 14 wedstrijden schorsen''

0
Swart: ''Die scheidsrechter moeten ze 14 wedstrijden schorsen''

Nicolas Tagliafico ontving zondagmiddag een directe rode kaart en dat is volgens Sjaak Swart niet terecht. Jochem Kamphuis bedacht zich geen moment en gaf rood tot ongenoegen van Mister Ajax.

"Die scheidsrechter moeten ze meteen voor veertien wedstrijden schorsen. Als je iemand van achteren pakt als laatste man, dan mag je rood geven. Tagliafico was vóór de man (tegenstander Mohamed Rayhi, red.). Hij maakt een sliding, mist hem en krijgt hem per ongeluk tegen zijn hand. Als je al geel geeft, vind ik het al erg veel. Had hij ook moeten doen, want hij verpestte meteen de hele wedstrijd. Maar dat hebben ze niet in de gaten, die scheidsrechters", foetert Swart voor de camera van VoetbalPrimeur.

Ook aan André Onana ergerde Swart zich. Vooral het tijdrekken van de Kameroense goalie. "Moet hij niet doen, dat was verleden jaar ook al één of twee keer. Maar ik blijf zeggen: laat die scheidsrechters eens op die andere clubs letten, die tegen Ajax spelen. Hoe lang die tijdrekken, die keepers! Die moet je meteen na tien minuten pakken: nog één keer en dan ga je ook naar binnen. Maar dat doen ze niet, dan letten ze niet op."

"Nou doet Onana het weer één keer, na ik weet niet hoeveel tijd. Komt die scheids naar hem toe: je moet snel doen, anders krijg je geel. En dan geeft hij geel. Goede scheidsrechter. Als we thuis spelen, moet Ajax zeker zes minuten erbij trekken omdat de keeper tijdrekt, elke wedstrijd! Ga maar kijken. Maar ja, daar letten ze niet op, die scheidsies. Als je vier minuten blessuretijd krijgt, moet je eens kijken hoe lang ze spelen: zeker een halve minuut", aldus Swart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›