'Als die deadline nadert, denk ik dat Ajax hem afstaat''

FC Twente is nog altijd op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder. Technisch directeur Jan Streuer is zeer gecharmeerd van Ajacieden Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang, maar heeft ook andere ijzers in het vuur.

"Ik sprak Streuer zaterdag nog even en eigenlijk heeft hij al een akkoord met een andere speler", verklapt presentator Eddy van der Ley bij VoetbalTijd. "Dat is ook een nummer 10. Hij weet nog niet zeker of de club daar ook mee instemt, maar anders wacht hij nog even op Ajax. Dan zou het ook zomaar Lang kunnen worden. Lang of Ekkelenkamp, voor beiden heeft hij die 10-positie in de aanbieding."

Ekkelenkamp gaf maandagavond na een duel van Jong Ajax aan dat hij zelf graag wil spelen op het hoogste niveau. "Ik denk dat Ekkelenkamp dat niet zelf bepaalt, dat bepaalt Ajax gewoon", reageert Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. "Op het moment dat die deadline nadert en er zijn geen blessures, dan denk ik dat Ajax hem afstaat. Dat is eigenlijk hetzelfde verhaal als met Danilo."

"Maar tot dusver zit Ajax toch wel dun in de middenvelders, ook omdat Van de Beek weg is", vervolgt Driessen. "Ziyech kon ook vanaf het middenveld spelen. Daar zitten ze niet helemaal lekker, dus ik denk dat Ajax het zekere voor het onzeker neemt. Want die selectie is niet zó breed. Kwalitatief is-ie wel goed."

Mochten er geen problemen komen bij Ajax, dan kan Ekkelenkamp alsnog tijdelijk verkassen. "Ik denk dat Ajax het nog even aankijkt, maar uiteindelijk zullen Ajax en Ekkelenkamp moeten kiezen voor een club waar hij aan het spelen toekomt. Drie jaar op de bank zitten, schiet natuurlijk niet op. Natuurlijk moet hij naar de Eredivisie", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand