Machlas juicht voor VVV-Venlo: ''Een leuke gast, ik gun hem alles''

0
Machlas juicht voor VVV-Venlo: ''Een leuke gast, ik gun hem alles''

Nikos Machlas speelde jarenlang in Nederland. De Griekse spits maakte furore bij Vitesse en verdiende een transfer naar Ajax. Machlas volgt de Eredivisie nog altijd op de voet, mede dankzij de aanwezigheid van Giorgos Giakoumakis.

Giakoumakis liet zich afgelopen weekend zien met drie doelpunten voor VVV-Venlo tegen FC Emmen. "Giorgos heeft me niet gebeld voor hij naar VVV ging, maar ik had hem de stap zeker aangeraden", zegt Machlas in gesprek met Voetbal International. "De Eredivisie is een fijne competitie voor spitsen. Ook als je bij een kwalitatief wat mindere ploeg speelt, hoef je niet bang te zijn dat je voorin niets te doen krijgt."

Machlas is zelf de meest scorende Griek in de Eredivisie. Met 98 goals houdt hij Yannis Anastasiou (56 doelpunten) ver achter zich. Giakoumakis kent een vliegende start, maar moet dus nog de nodige doelpunten maken. "Als hij mij wil inhalen moet hij nog eventjes doorgaan", lacht Machlas.

De oud-spits van Ajax en Vitesse scoorde in het seizoen 1997/1998 maar liefst 34 keer. "Maar serieus, van mij mag hij mijn record breken. Dat is goed voor de status van het Griekse voetbal. En hij is een leuke gast, ik gun hem alles", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›