Ajax-spits Traoré verklapt: ''Fer was mijn favoriete speler''

Lassina Traoré geldt als een groot talent bij Ajax. De negentienjarige spits zit al vast bij het eerste elftal van de Amsterdammers en kwam in de eerste twee competitieduels in actie. Traoré had in het verleden echter een andere favoriete club in Nederland.

De spits uit Burkina Faso komt uit de voetbalschool Rahimo FC van voormalig FC Twente-speler Rahim Ouédraogo. "Wij voetbalden in de shirts van FC Twente", blikt Traoré terug in Voetbal International. "Dat was de eerste Nederlandse club die we leerden kennen."

"Rahim vertelde er ook veel verhalen over", vervolgt hij. "Dus droomden we allemaal van FC Twente. Toen ik de PlayStation leerde kennen, wilde ik ook altijd FC Twente zijn. Leroy Fer was mijn favoriete speler", aldus Traoré, die door Rahim echter bij Ajax werd getipt.

"Ik belde Rob (Groener, red.) een aantal jaren geleden om te zeggen dat ik een heel groot talent had in de academie. En die moet naar Ajax, zei ik", geeft Rahim aan. "Met de juiste begeleiding zag ik hem de top halen. Op gebied van opleidingen gaat er in Nederland nog altijd niks boven Ajax. Ik ga het regelen, zei Rob. En nu zit Lassina hier."

Rahim heeft veel vertrouwen in Traoré. "Hij is nu in goede handen bij Erik ten Hag", meent hij. "Die ken ik natuurlijk goed. We hebben samengespeeld op het middenveld van FC Twente. Trainer Fred Rutten zei altijd dat ik mijn beste wedstrijden naast Erik speelde. Dat was ook zo. Hij coachte me zó goed. Het verbaaste me dan ook niet dat hij het nu zo goed doet als trainer. Hij heeft me heel erg geholpen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand