VIDEO | Samenvatting: Ajax wint met tien man van Vitesse

0
VIDEO | Samenvatting: Ajax wint met tien man van Vitesse

Ajax heeft vandaag de kraker tegen Vitesse gespeeld en deze op het nippertje weten te winnen. Tien Ajacieden bleken te sterk voor de elf spelers van Vitesse. 

De Ajacieden begonnen sterk en kregen al in de tweede minuut een kans op de openingstreffer. Promes schoot in het zijnet. Let wel: de bezoekers kregen in de eerste minuut via Tannane zelfs al een grote kans op een doelpunt. Het bleek een aantrekkelijke openingsfase met kansen over en weer. Toch was het Ajax dat de score opende via een goed afgeronde aanval waarvan Quincy Promes het eindstation was. De Ajacieden moesten echter vlak voor rust met tien man verder: Edson Alvarez moest het veld verlaten na een domme overtreding. 

In de tweede helft was het notabene oud-Ajacied Riechedly Bazoer die de 1-1 maakte. Een snoeihard schot bleek Onana te machtig. Toch waren het de Amsterdammers die vervolgens met een man minder op voorsprong wisten te komen. Een schitterende loopactie van Kudus eindige haast in het strafschopgebied van de Arnhemse ploeg. Kudus paste op Anthony en de dribbelaar rondde goed af. Die goal bleek genoeg voor de overwinning, waardoor Ajax gedeeld koploper is met Heerenveen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!