'Probleemgeval Dest naar Barcelona': ''Niemand drong tot hem door''

0
'Probleemgeval Dest naar Barcelona': ''Niemand drong tot hem door''

Sergiño Dest staat op het punt om een contract te tekenen bij FC Barcelona. Gery Vink werkte bij Ajax Onder 17 samen met de Amerikaans-international. Volgens de ex-trainer van Dest stond hij vaak op het punt om weggestuurd te worden bij Ajax.

"Voetballen kon hij wel, maar zijn gedrag was uiterst merkwaardig", zegt Vink in de Volkskrant. "Veel creatieve, eigenzinnige spelers bouwen als puber een dossier met misstappen op, maar dat van Sergiño is wel heel bijzonder. Hij had ontzettend veel moeite met gezag, maar ook met zichzelf."

Vink weet nog goed dat Dest altijd anders wilde zijn. "Hij wilde anders zijn dan de rest. Kwam hij ineens met een witte zweetband aanzetten zoals basketbalster Lebron James die draagt, of een afwijkend shirt. Daar wilde hij dan wedstrijden mee spelen."

Volgens zijn voormalige trainer drong nooit een trainer bij Dest door. "Niemand drong tot hem door, op school was hij al even onbenaderbaar", vervolgt Vink. "Ik vind het superknap dat hij nu toch op dit niveau is gekomen. Sergiño was niet te coachen. Nul. Je moest er echt bovenop zitten. Winston Bogarde, die toen de verdedigers trainde, en ik waren keihard voor hem. Dat was de enige manier."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!