VIDEO | Samenvatting: Jong Ajax in eigen huis langs Jong FC Utrecht

Jong Ajax heeft maandagavond in het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Utrecht de drie punten over de streep getrokken. De Amsterdammers kwamen tegen het einde van een spectaculaire tweede helft nog in de problemen, maar gaven hun 3-2 voorsprong niet meer weg.

Jong Ajax begon flitsend aan het duel op De Toekomst. Giovanni werd meerdere keren gevaarlijk en zag na een kwartier spelen zijn inzet via een Utrechts been op de lat belanden. In het restant van de eerste helft kreeg Jong FC Utrecht meer grip op de wedstrijd, maar ook dit resulteerde niet in doelpunten.

Na een uur spelen was het Jong Ajax dat op voorsprong kwam. Sonny Hansen kon van dichtbij binnen tikken, nadat Brian Brobbey zijn inzet geblokt zag worden. Ruim tien minuten later volgde ook de 2-0. Linksback Douglas schoot met een geweldig schot van afstand raak.

Een klein kwartier voor tijd bracht Jeredy Hilterman de spanning terug in de wedstrijd. De Jong FC Utrecht-spits wist een voorzet van Tim Pieters om te zetten in een doelpunt. Lang deed een reactie van Jong Ajax echter niet op zich wachten. Bryan Brobbey herstelde de marge van twee door FC Utrecht-doelman Maarten Paes met een schuiver kansloos te laten.

Met nog drie minuten officiële speeltijd te gaan maakte Jong FC Utrecht het alsnog spannend. Jeredy Hilterman maakte zijn tweede van de avond door uit een voorzet van Tim Pieters binnen te koppen. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Jong Ajax er met de drie punten vandoor ging.