Driessen kritisch over 7 Ajacieden: ''Atalanta geen wonderploeg''

0
Driessen kritisch over 7 Ajacieden: ''Atalanta geen wonderploeg''

Ajax speelde dinsdagavond in de strijd om de Champions League met 2-2 gelijk op bezoek bij Atalanta Bergamo en Valentijn Driessen toonde zich na afloop kritisch. De verslaggever van de Telegraaf snapt niet dat de club uit Amsterdam 'slechts' een punt pakte in Italië. 

“In Bergamo dinsdag gaf een kwalitatief minder Ajax een gelukkig verkregen voorsprong van 2-0 uit handen", blikt hij terug. "Met het puntje deden de Amsterdammers zichzelf echter tekort. Omdat het vooraf in ons land zo bewierookte Atalanta Bergamo niet de wonderploeg is zoals vaak verondersteld. Maar de Ajacieden hielpen de Italianen gewoon een handje", constateert Driessen. 

“In Bergamo stond de Amsterdamse ploeg na rust te vaak uit het lood, liepen te veel spelers uit hun positie of blind naar voren, werden duels verkeerd ingeschat of de bal te gemakkelijk ingeleverd. De namen die daarbij vaak vielen waren die van jongelingen als Schuurs, Gravenberch, Antony en Traoré. Spelers die het klappen van de zweep op Europees topniveau nog moeten leren. 

“Bij een 2-0 voorsprong verwacht je van ervaren spelers als Tadic, Blind en Klaassen dat ze het boeltje bij de hand nemen, de handrem erop zetten als dat nodig is, aangeven dat er soms een extra mannetje achter de bal moet blijven en dat zij de linies bij elkaar houden. Zo blijkt een 13-0 tegen VVV-Venlo toch geen enkele garantie voor Europees succes.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›