Driessen reëel: ''Dan is het niet houdbaar om door te voetballen''

0
Driessen reëel: ''Dan is het niet houdbaar om door te voetballen''

Valentijn Driessen hoopt dat het kabinet geen verbod gaat instellen voor reizen naar het buitenland. Voor de Europees spelende clubs kan dit grote gevolgen hebben, weet de journalist.

"Alles moet voorkomen worden dat Europese overheden en in het Nederlandse geval premier Mark Rutte en zijn coronaminister Hugo de Jonge worden verleid om het clubvoetbal te verbieden. Bijkomstigheid van zo’n verbod is dat Ajax, Feyenoord, AZ en PSV dan ook geen Champions League en Europa League meer kunnen spelen en met reglementaire nederlagen van 3-0 zeker niet overwinteren en op hun beurt weer veel geld mislopen", zo schrijft Driessen in De Telegraaf.
 
Het hoge aantal positieve gevallen bij sommige clubs baart Driessen zorgen. "Daarom moeten de KNVB en alle clubs in het betaalde voetbal er werkelijk alles aan doen om coronabesmettingen te voorkomen. Als de beeldvorming zodanig wordt dat het profvoetbal een uitzonderingspositie inneemt, terwijl het positieve besmettingen regent, dan is het maatschappelijk niet houdbaar om door te voetballen. En al helemaal niet als de overheid besluit tot een volledige of intelligente lockdown, zoals in het voorjaar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›