Belgische meesterscout looft Ajax: ''De beste opleiding van Europa''

0
Belgische meesterscout looft Ajax: ''De beste opleiding van Europa''

Ajax-scout Urbain Haesaert is van mening dat de Amsterdamse club de beste jeugdopleiding heeft van Europa. De Belg vindt de opleiding van Ajax inmiddels beter dan die van RSC Anderlecht, en volgens Haesaert zijn de teambegeleiders bij Ajax daar een goed voorbeeld van.

"Dat zijn persoonlijkheden die verbaal sterk zijn en de schakel vormen tussen de ouders en de trainer en tussen de speler en de trainer", zegt de scout in gesprek met Sporza. "Ajax is een model om naar op te kijken in heel Europa, daar is de beste opleiding van Europa."

De Belgische scout looft de spelwijze die de Amsterdammers al jaren hanteren. "Bij Ajax zijn de pass- en trapvormen er altijd. Net als tweebenig zijn. De aanname is heel belangrijk: het spel zien, denken en spelen in de kortst mogelijke tijd. Want dat is het: het spel versnellen. Een grote speler ziet voor zijn aanname al welke speler vrij is, waar hij de bal kan spelen en waar hij hem kan terugvragen."

Haesaert vergelijkt de sterke jeugdopleiding van Ajax met die van Anderlecht. "Je moet altijd voorwaarts denken en een aspect daarbij is het terugvragen van de bal in de diepte, niet breed of achteruit. Bij Anderlecht zie je deze zaken ook wel, maar Ajax maakt daar toch nog altijd een beetje het verschil", aldus Haesaert.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!