Klaiber: ''De mentaliteit is bij Ajax anders dan bij FC Utrecht''

0
Klaiber: ''De mentaliteit is bij Ajax anders dan bij FC Utrecht''

Sean Klaiber koos deze zomer voor een overstap van FC Utrecht naar Ajax. De vleugelverdediger voetbalde ruim tien jaar in de Domstad. Ondertussen, in Amsterdam, merkt hij veel verschil tussen de twee ploegen.

"De mentaliteit is bij Ajax anders dan bij FC Utrecht", zegt hij tegenover Voetbal International. "Ik kan niets negatiefs zeggen over FC Utrecht, zo bedoel ik het dus ook niet, maar bij Ajax is alles top en ligt de lat heel hoog. Het is winnen én goed spelen. Je moet presteren, maar het voetbal moet ook mooi zijn. Het niveau ligt hoger en het is allemaal veeleisender."

Klaiber vervolgt: "Bij een verkeerde bal op de training zitten de spelers er heel kort op. Bij FC Utrecht was het dan vaak: kom op, volgende bal beter. Vaak was ik degene die de boel probeerde aan te jagen. Hier moet je altijd aanstaan en presteren. Als je dat niet doet, staat de volgende alweer klaar in de rij."

"Je moet mee in het tempo en dat maakt je ook alleen maar beter. Dat merk ik nu en ik ben niet ontevreden over de hoeveelheid speelminuten die ik al heb kunnen maken", aldus de vleugelverdediger.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›