''Bruggink was een Ajacied, die wilde dolgraag naar Ajax''

0
''Bruggink was een Ajacied, die wilde dolgraag naar Ajax''

Feyenoord haalde in de jaren negentig de nodige Zuid-Amerikanen naar Nederland, zoals Pablo Sánchez, Patricio Graff, Eduardo Bustos Montoya en Fernando Picún. Arie Haan wilde als trainer in eerste instantie graag Nederlandse spelers, maar had concurrentie van PSV en Ajax.

"Ik wilde Arnold Bruggink als spits hebben", blikt de oud-trainer van Feyenoord terug in De Telegraaf. "Maar ik merkte dat hij helemaal niet naar Feyenoord wilde. Bruggink was een Ajacied, die wilde dolgraag naar Ajax. Maar Ajax nam hem niet en hij eindigde bij PSV."

Haan was tussen 1995 en 1997 trainer van Feyenoord en zag meer spelers voor andere clubs kiezen, zoals Regillio Vrede van RKC Waalwijk. "Vrede kon bij Feyenoord twee keer zoveel verdienen als bij Roda JC. Toch ging hij naar Kerkrade", aldus Haan.

"Het aanbod van Nol Hendriks, geldschieter van Roda JC destijds, was voor zijn agent kennelijk interessanter. Ik heb het later nog eens verteld aan Vrede toen hij in Groningen speelde. Hij wist helemaal niet dat Feyenoord hem wilde hebben", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›