''Ajax heeft jeugdtalentje Diego Maradona toen afgewezen''

0
''Ajax heeft jeugdtalentje Diego Maradona toen afgewezen''

Diego Maradona had zomaar naar Ajax kunnen komen toen hij veertien was. Dat valt te lezen bij RTV Rijnmond. Woensdag kwam naar buiten dat de superster uit Argentinië overleden is op zestigjarige leeftijd.

"In 1974 was het WK voetbal geweest in Duitsland", vertelt sporthistoricus Jurryt van der Voorden aan de omroep. "Daar was Maradona niet bij betrokken, maar als jeugdspeler had hij in Nederland contact gekregen met de Rotterdamse voetballer en atleet Meijer Stad. Die had veel contacten in de atletiekwereld, maar ook in de voetbalwereld. Meijer Stad heeft bijvoorbeeld nog met Faas Wilkes gevoetbald in z'n jonge jaren bij Xerxes."

De Argentijnse voetbalbond nam contact op: "Die vroegen: wij hebben best een geinig spelertje hier, zou jij in Nederland kunnen kijken of die ergens terecht kan?" Meijer Stad ging langs bij Sparta, Ajax en Feyenoord. "Allemaal hebben ze dat toen nog onbekende jeugdtalentje Diego Maradona afgewezen om te komen spelen."

"Later kun je erom lachen. Diego Maradona is de beste voetballer die de Nederlandse competitie nooit heeft gehad. Je weet het nooit. Het kan dat hij binnen drie weken de ster van Nederland was geweest, maar hij had ook een blessure op kunnen lopen. Het enige wat we kunnen zeggen is dat er een poging is gewaagd om hem te stallen in de Nederlandse competitie in de beginjaren van zijn carrière. Dat is niet gelukt, maar heeft niet zoveel uitgemaakt voor de carrière van Maradona", aldus Van der Voorden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›