Traoré was 'goede kapstok': ''Maar is nog zo onrustig voor het doel''

0
Traoré was 'goede kapstok': ''Maar is nog zo onrustig voor het doel''

Ajax boekte woensdagavond een belangrijke resultaat in de Champions League door te winnen van FC Midtjylland (3-1). In de eerste helft kreeg Ajax verschillende kansen. Spits Lassina Traoré was een van de spelers die de score meerdere keren kon openen.

"De kapstok was goed", begint clubwatcher Freek Jansen in de Pak Schaak Podcast van Voetbal International. "Je hoeft hem niet eens op te hangen. Als je hem ernaartoe gooit, dan hangt hij. Het mooiste van die ballen vind ik dat hij er echt in beukt. Het doelpunt van Neres komt ook doordat Traoré zijn lichaam er even in zet. Een paar keer werd hij ingespeeld met een verdediger in zijn rug en dan legde hij de bal echt klaar. In de combinatie vind ik hem echt groeien, maar hij is nog zo onrustig voor het doel."

Zakaria Labyad was vaak betrokken bij die combinaties. Jansen: "Hij deed het tijdens de wedstrijd op momenten gewoon prima. In het opbouwen, in het drukzetten en in de kleine ruimte vond hij een paar keer de juiste oplossing. Ze konden met hem prima door combineren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›