''Gerbrands liet zich door zo'n rookie van Ajax niet verdringen''

0
''Gerbrands liet zich door zo'n rookie van Ajax niet verdringen''

Valentijn Driessen heeft in zijn column in de Telegraaf hard uitgehaald naar de Eredivisie CV. Volgens de analist is het nieuwe gezag 'een bolwerk van witte mannen'.

Onder meer Toon Gerbrands, Robert Eenhoorn (AZ) en Martin van Geel (Willem II) zitten in het nieuwe bestuur van Eredivisie CV. Zij moeten het ontgelden van Driessen. ''Deze heren zitten aan tafel omdat ze de ander wantrouwen. Ze willen vooraan staan om bij eventuele ontwikkelingen een vinger aan de pols te houden en sturing te geven. Met het eigenbelang voorop'', begint hij.

Jan de Jong stelde samen met enkele clubs Menno Geelen (38, Ajax) aan te stellen, is in de ogen van de analist 'te vooruitstrevend'. ''Te jong, te onervaren en als commerciële man niet van hun niveau als algemeen directeur. Geelen geeft in de Johan Cruijff ArenA leiding aan 180 mensen, dealt met miljoenen, doet zaken voor Ajax in het buitenland en heeft ideeën om de Eredivisie over de grens voor een goede prijs in de markt te zetten.''

Dit ging uiteindelijk niet door. ''Gerbrands liet zich door zo’n rookie niet verdringen. Hoewel de PSV-directeur eerder in de rvc zat en opstapte, omdat er zaken achter zijn rug om werden bekokstoofd, keerde hij vrolijk terug als commissaris'', sluit hij af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›