Schmidt baalt van blessure: ''Natuurlijk misten we hem tegen Ajax''

0
Schmidt baalt van blessure: ''Natuurlijk misten we hem tegen Ajax''

PSV moet Mario Götze de komende weken missen door een blessure. De Duitser was belangrijk in de voorgaande wedstrijden. Juist in deze maand vol belangrijke wedstrijden, is de uitvaller een hard gelag.

"Natuurlijk misten we hem tegen Ajax", zegt oefenmeester Schmidt tegenover de Telegraaf. "Mario heeft de kwaliteit om onder druk van een tegenstander de bal altijd bij zich te houden en spelers in positie te brengen. Op momenten als in Amsterdam, heb je soms een kettingreactie nodig, die daarmee begint. Je hebt dan één goede aanname of pass nodig om onder de druk vandaan te komen en vooruit te kunnen spelen."

De trainer van de Eindhovenaren vervolgt: "Dat is een kwaliteit die Mario heeft, maar ook andere jonge spelers bij ons hebben. Alleen voor een aantal behoorde dit duel tot de eerste kennismakingen met topniveau. We kunnen de wedstrijd tegen Ajax gebruiken voor de individuele en de teamontwikkeling. En ik ben er zeker van dat we die ontwikkeling ook zullen tonen in ons volgende duel tegen Ajax, over een paar weken al weer (28 februari, red.)."

De middenvelder lijkt PSV naar een hoger niveau te tillen. "Mario was een goede speler voor het duel bij Ajax geweest, zeker weten. Dat liet hij ook zien in Granada (0-1 voor de Europa League, red.), waar hij in mijn ogen de beste speler op het veld was. We misten hem zondag, maar ondanks dat speelden we een goede wedstrijd en waren we in staat gelijk te spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›