Kritiek op transferbeleid AZ: ''Ze hadden Schöne moeten halen''

0
Kritiek op transferbeleid AZ: ''Ze hadden Schöne moeten halen''

Barry van Galen denkt dat AZ er goed aan had gedaan zich te versterken met Lasse Schöne. De voormalig Ajacied is transfervrij na zijn vertrek bij Genoa. Na het gelijkspel tegen PEC Zwolle zou het alleen geen zin meer hebben.

"Ze hadden Lasse Schöne moeten halen. Alleen heeft dat nu geen nut meer, want je doet niet meer mee om de titel", vertelt Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International. De Alkmaarders hebben een achterstand van zeven punten op Ajax.

"Het was perfect geweest voor de laatste maand richting de titel", gaat AZ-icoon Van Galen verder over Schöne. "Dan had je de ervaring van Ron Vlaar gehad en Schöne zijn trap. Maar nu je niet meer meedoet om de titel, kun je beter de jongere spelers een kans geven, zoals Tijjani Reijnders."

AZ zou naar de Amsterdamse ploeg moeten kijken. "Ajax doet ook niks anders nu. Die halen allemaal gearriveerde spelers terug. Dat werkt veel beter. Die focussen zich op de eigen jeugd en halen alles terug uit het buitenland. Dat is veel beter dan uit de Nederlandse competitie. Die zijn lang niet zo ver. Ik vind Haller bijvoorbeeld een geweldige aankoop."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›