Schmidt reageert op Ten Hag: ''Toen kon Ajax ons niet bijbenen''

0
Schmidt reageert op Ten Hag: ''Toen kon Ajax ons niet bijbenen''

Roger Schmidt is verbaasd door de uitspraak van Ajax-trainer Erik ten Hag na het treffen tussen Ajax en PSV. Ten Hag liet weten dat 'de nummer twee van Nederland hen niet kan bijbenen als Ajax intensiteit op de mat legt'.

"Wij speelden ook met hoge intensiteit in de beginfase en toen konden ze ons ook niet bijbenen, toch?", tekende De Telegraaf op uit de mond van Schmidt. "Ik denk dat ze tevreden waren na de tweede goal, dus ook blij met het gelijkspel."

"Het was een wedstrijd van hoog niveau, beide teams konden winnen", vervolgt de trainer van PSV. "Dat zij onder druk stonden na 0-2 en vervolgens meer druk uitoefenden tot ze gelijk maakten, is normaal. Zeker als je het budget van Ajax hebt. Dus ik kan die uitspraak niet echt begrijpen."

"Als we geen twee goals hadden gemaakt, zou Ajax niet zo pressen als ze hebben gedaan", aldus Schmidt. "Daarmee dwongen we Ajax tot zijn beste niveau. Wij te snel tevreden? Ajax kocht een spits (Haller, red.) voor meer dan 20 miljoen euro, maar was niet in staat ons te verslaan in een thuisduel. We moeten respecteren en accepteren dat Ajax heel goed is. Dan was dit resultaat oké."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›