''Ik vind Ajax een geweldige club, gun ze alles, maar zondag niet''

0
''Ik vind Ajax een geweldige club, gun ze alles, maar zondag niet''

Arnold Scholten ging in het verleden van Ajax naar Feyenoord, om uiteindelijk weer terug te gaan naar Ajax. De middenvelder, die toch vaker bij Ajax speelde, hoopt dat Feyenoord vandaag wint.

Toch was zijn overstap van Ajax naar Feyenoord vrij 'rustig'. "Eigenlijk kreeg ik weinig reacties", begint hij in gesprek met ESPN. "Als je van Ajax naar Feyenoord gaat, dat geeft wel wat stress in het begin. Dat ze je uitfluiten, of uitschelden. Want je komt toch van Ajax, die zien ze liever niet in Rotterdam. Maar als je ervoor gaat en het spel is goed, dan gaan ze je wel waarderen."

Feyenoord wilde verjongen en dus kon Scholten na 5 jaar weer verkassen. "Ajax had toen net de Champions League gewonnen. Bij Ajax vonden ze het hartstikke leuk, veel oude bekenden ook. Bij Feyenoord zagen ze me wel een beetje als een verrader", geeft Scholten aan. "De eerste wedstrijd weer bij Ajax was de Super Cup tegen Feyenoord. Ik stond op het veld in De Kuip, waar ik daarvoor 5,5 jaar had gespeeld. Het was net een soort film, het ging helemaal langs me heen."

Toch heeft hij tegenwoordig wel echt een voorkeur. "Ik ben meer een Feyenoord-man, ik ben ook voor Feyenoord nu. Ik vind Ajax ook een geweldige club, het is prachtig dat ze het goed doen. Ook in de Champions League gun ik ze alles, maar zondag even niet", sluit Scholten, op dit moment assistent-trainer bij de O21 van de club, af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›