Complimenten voor Huntelaar: ''Zo romantisch, haast zoetsappig"

0
Complimenten voor Huntelaar: ''Zo romantisch, haast zoetsappig"

Klaas-Jan Huntelaar heeft ervoor gekozen zijn carrière te vervolgen bij Schalke 04. De Duitse ploeg staat onderaan in de Bundesliga en de spits wil de club helpen. Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, zag het nieuws voorbij komen:

"Huntelaar zei het zelf wel mooi laatst, kort na zijn laatste twee goals in het shirt van Ajax, tegen FC Twente: ik denk dat Schalke me harder nodig heeft. Waar zie je dat nog, een voetballer die gaat voetballen bij de club die hem het hardst nodig heeft? Het is zo romantisch, dat het haast zoetsappig wordt", schrijft de columnist.

"Er bestaat een groot risico op een fiasco bovendien. Schalke 04 staat stijf onderaan in de Bundesliga. Geen idee of u ooit naar Duits degradatievoetbal hebt gekeken, maar dat is voetbal van het lelijkste, meest desperate soort. De kans dat Klaas-Jan Huntelaar de komende maanden veel voorzetjes krijgt om lekker binnen te knikken bij de eerste paal, is klein", denkt Mossou. "Vermoedelijk staat hij vooral te hannesen in een hulpeloos decor van ren-je-rot, ergens in het niemandsland rond de middenlijn, wachtend op kansen die nooit zullen komen."

Ondanks dat kiest de spits voor het avontuur. "Maar Huntelaar haat het principe van de nachtkaars, blijkbaar. Hij is gek op juist de extremen van sport, zei hij ooit, het breekbare lijntje tussen succes en mislukking kan hem niet dun genoeg zijn. Huntelaar rent liever een brandend huis in om te redden wat er te redden valt, dan dat de hele boel kalmpjes uitdooft", besluit Mossou.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›