Bruggink voorspelt: ''Ajax is de gedoodverfde titelfavoriet''

0
Bruggink voorspelt: ''Ajax is de gedoodverfde titelfavoriet''

Arnold Bruggink is halverwege de drukke januari-maand nog altijd niet overtuigd van PSV. In tegenstelling tot de Eindhovenaren lijkt Ajax op dit moment aan de betere hand te zijn, vindt de analist van ESPN.

"Stand-technisch staat PSV er heel behoorlijk bij. Alleen mis ik één belangrijk aspect: stabiliteit. Neem die wedstrijd tegen Sparta, waarin een 1-4 voorsprong nog bijna werd weggegeven. Neem het bekerduel met FC Volendam, waarin de ploeg het heel lastig had. En ik zie ze ook niet zomaar winnen van RKC (zaterdag, red.) en FC Emmen (dinsdag), ook al is PSV dat aan zijn stand verplicht. Om kampioen te worden is PSV op dit moment niet stabiel genoeg", aldus Bruggink bij het Algemeen Dagblad.

Bruggink ziet dat het gemis van Mario Götze zwaar weegt bij PSV. "Dan zie je dat het elftal te wild is. Je mist iemand die sturing geeft, die het spelletje doorziet. Ik noem dat altijd voetbalverstand of gogme. Want pure kwaliteit heeft PSV genoeg."

Volgens de oud-voetballer is Ajax nog altijd titelfavoriet. "Dat zo’n club Sébastien Haller ‘even’ voor 22,5 miljoen euro ophaalt zegt natuurlijk alles over de status van Ajax. Die club is de gedoodverfde titelfavoriet, ook al gaat het nu even wat minder makkelijk. Tussen de clubs daaronder zal het lang spannend blijven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›