Lenderink trots op Ajax: ''Natuurlijk zijn we by far de rijkste''

0
Lenderink trots op Ajax: ''Natuurlijk zijn we by far de rijkste''

Ajax lijkt op financieel beleid uit te lopen op de concurrentie in Nederland. Volgens financieel directeur van Ajax Susan Lenderink is een mogelijke monopolie geen zekerheid, zo geeft ze aan in gesprek met Voetbal International.

"Natuurlijk zijn we by far de rijkste. Maar dat is geen garantie dat we ook gaan overheersen. Veel heeft te maken met het afzetgebied. Ajax speelt in Nederland. De groeimogelijkheden zijn daardoor niet zo groot als in de topcompetities", vertelt Lenderink. "Hier spelen voor de financiële afstanden tussen clubs de Champions League-premies een veel grotere rol."

Ajax wist zich de laatste seizoenen te plaatsen voor de Europese competitie. "Maar dat wil niet zeggen dat andere clubs dat niet ook kunnen. We hebben niet zoals de topclubs in de Serie A en La Liga min of meer zekerheid over deelname. Redden we het een keer niet, dan verandert dat meteen al veel aan de financiële verhoudingen in de Eredivisie. Dus het is geen voldongen feit dat de verhoudingen zo blijven. Dat heeft de geschiedenis ook wel aangetoond." 

Momenteel lijkt Ajax een begrotingsplafond te hebben tussen de 150 en 200 miljoen euro. Om bij de Europese top aan te sluiten, moet dit omhoog. "Alle ins en outs ken ik niet, maar een initiatief als de BeNeLiga zou voor Ajax interessant kunnen zijn. Het afzetgebied wordt dan groter. Mij lijkt dat een heel logische gedachte", aldus Lenderink.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›