Ajax hanteert streng beleid: ''Zonder garanties verkopen we niet''

0
Ajax hanteert streng beleid: ''Zonder garanties verkopen we niet''

Ajax is niet de makkelijkste club om mee te handelen Volgens Susan Lenderink, financieel directeur van de Amsterdamse club, moeten geïnteresseerde clubs veel doen om iets te bewerkstelligen.

"Transferbetalingen worden vaak uitgesmeerd over meerdere jaren. Wij eisen dat die bedragen dan wel worden gegarandeerd", legt Lenderink uit aan Voetbal International. "Dat zijn vaak hete hangijzers. Zonder garanties verkopen we niet. Dat hoeft niet altijd een bankgarantie te zijn."

Lenderink vervolgt: "Er zijn de laatste jaren best veel partijen in de markt die aan factoring doen. Dat zijn financiële instellingen die bereid zijn het risico te dragen en het te incasseren bedrag in feite opkopen. In ruil voor een percentage van de taart schieten zij de volledige transfersom voor."

Ajax werkt ook zo. "Als je zo'n bedrijf ertussen zet, staat het geld ook meteen op de rekening. Daarmee kan je vervolgens zelf weer aan de slag op de markt. Zeker nu met corona mogen we onze handen dichtknijpen dat we alles gewoon hebben geregeld met keiharde garanties."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›