VIDEO | Samenvatting: Ajax wint in Sittard en blijft koploper

Ajax heeft het zichzelf niet bepaald makkelijk gemaakt vanmiddag in duel met Fortuna Sittard. De Amsterdammers kwamen pas laat op voorsprong en wisten deze met moeite vast te houden.

In de eerste helft gebeurde er veel. Ajax kreeg voldoende kansen om te scoren, maar benutte uiteindelijk maar een kans. De openingstreffer kan nota bene op naam van Sebastian Polter van Fortuna Sittard die een inzet van Perr Schuurs niet wist te verwerken. De Limburgers daarentegen kregen zelf ook voldoende kansen om te scoren, maar ook zij bleken niet efficiënt.

In de tweede helft kwam Fortuna Sittard vrij snel op gelijke hoogte met Ajax via Mickaël Tirpan. De Amsterdammers moesten vervolgens op zoek naar de voorsprong en vonden deze halverwege de tweede helft. Topaankoop Sebastian Haller maakte het doelpunt. Ajax verzuimde de score verder uit te breiden maar ondervond hier dus geen grote problemen van. Polter kreeg in extremis nog rood na ingrijpen van de VAR. Eindstand: 1-2.