Derksen fluit plan van Ajax terug: ''Wees meer solidair''

0
Derksen fluit plan van Ajax terug: ''Wees meer solidair''

Johan Derksen vindt dat Ajax solidair moet zijn met de andere eredivisieclubs. De voormalig voetballer geeft aan dat de Amsterdammers al ver voorlopen op de rest. 

Ajax wil namelijk de tv-rechten op international niveau zelfstandig gaan verkopen in ruil voor evenredigere verdeling van het nationale tv-geld. ''Ajax steekt nu al met kop en schouders boven de andere Eredivisie-clubs uit, zowel financieel als technisch. Daarom vind ik het gek dat de commercieel directeur van Ajax (Menno Geelen, red.) de rechten van Ajax internationaal zelf wil verkopen'', geeft Derksen aan bij Veronica Inside.

''Ajax moet zich wel realiseren dat de solidariteit vanuit Ajax naar de andere clubs nodig is', voegt de oud-voetballer eraan toe. Zonder Willem II en Sparta Rotterdam bestond er geen Ajax. Het verschil tussen Ajax en RKC is nu al onoverbrugbaar. De andere Nederlands clubs krijgen het steeds moeilijker en hebben niks te harken. Wees meer solidair en behandel de Eredivisie goed, want dankzij die Eredivisie kan Ajax in de Champions League geld verdienen'', sluit de analist af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›