''Dat Ten Hag zo presteert, komt door veilige omgeving Ajax''

0
''Dat Ten Hag zo presteert, komt door veilige omgeving Ajax''

Erik ten Hag mag niet klagen met directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. Dat denkt Wilco van Schaik. Ondanks verschillende incidenten naast het veld, bleven de Amsterdammers presteren.

"Dat Erik zo presteert, komt doordat hij in een veilige omgeving werkt", zegt Van Schaik. De voormalig directeur van FC Utrecht werkte samen met Erik ten Hag. "Hij hoeft niet om zich heen te kijken, hij hoeft niet bang te zijn voor een mes in de rug of dat er aan hem getwijfeld wordt. Dat is de basis."

Zo kan Ten Hag zich volledig focussen op het voetbal. "Erik creëert een heel veilig gevoel in de groep, want iedereen weet waar hij aan toe is", zegt Van Schaik tegenover de NOS. "Spelers weten wat ze aan hem hebben. Hij is 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar met voetbal bezig en hij analyseert alle tegenstanders. Het maakt Ten Hag niet uit of het FC Dordrecht is of Lille."

Ook wordt Ten Hag regelmatig de maat genomen in de media. "Dat ontgaat hem niet", denkt Van Schaik. "Hij weet alles. Hij is een controlfreak. En als hij zich gesteund voelt door de directie, dan is hij ook ontspannen. Het luistert nauw. Het heeft allemaal met vertrouwen te maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›