Ten Hag geprezen: ''Dat wordt door de spelersgroep goed ontvangen''

0
Ten Hag geprezen: ''Dat wordt door de spelersgroep goed ontvangen''

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt zijn ploeg nog altijd te kunnen motiveren, zo ziet Jean-Paul de Jong. Ondanks verschillende incidenten naast het veld, zijn de Amsterdammers nog actief op drie fronten.

"Hij staat voor het club- en het teambelang", vertelt de voormalig assistent van Ten Hag. "Hij staat altijd voor de spelersgroep. En als er dingen gebeuren, kan hij dat managen. Zulke zaken kun je managen als je een goede relatie met je leidinggevenden hebt. Korte lijnen naar de directie zijn belangrijk om zo min mogelijk ruis te hebben."

De Jong ziet dat Ten Hag gebruik maakt van de kracht van de korte termijn. "Hij werkt van wedstrijd naar wedstrijd. Wil elke keer de lat hoger leggen. Eisend. Nooit gek laten maken als er een keer een wedstrijd verloren gaat. Dat is Erik", constateert De Jong in gesprek met de NOS.

"Hij is rechtvaardig. Stelt grenzen. Hij schroomt niet om beslissingen te nemen. Hij legt de focus snel weer op voetbal. Duidelijkheid. Dat wordt door de spelersgroep goed ontvangen. Hij houdt spelers scherp, zodat wisselspelers klaarstaan als ze moeten invallen. Of als iemand uit vorm is", aldus De Jong.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›