Gullit niet overtuigd: ''Dan zie je dat Ajax ook moeite heeft''

0
Gullit niet overtuigd: ''Dan zie je dat Ajax ook moeite heeft''

Marco van Basten zag dat Ajax het zondag lastig had in de wedstrijd tegen PSV. Volgens de oud-voetballer had dit onder meer te maken met het veld in het Philips stadion.

"Ik denk dat het moeilijk voetballen was op dat veld. Ajax is een combinatieploeg en het veld was slecht, daardoor kwam er niets van terecht. Ajax speelde tegen Lille zwak en dat was vandaag ook zo. Dat had ook met de agressiviteit van PSV te maken", begint Van Basten bij Rondo.

"Het plan van PSV was om Ajax flink onder druk te zetten. Dan zie je dat Ajax ook moeite heeft als het onder druk komt te staan", sluit Ruud Gullit zich aan. "Ajax ging ook de lange bal spelen en het werd een gevecht. Het ging niet allemaal goed en daardoor was het een beetje een saaie wedstrijd. Er gebeurde niks voor het doel."

Ajax kwam uiteindelijk in de slotfase langszij. "Ajax kan de bal onder druk toch wat beter bij zich houden. Bij PSV hing het meer van het geluk af waar de bal terecht zou komen. Ik miste af en toe het gogme. Als het erom gaat, dan houdt Ajax de bal rustig in de ploeg", besluit Gullit.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›