Van Marwijk: ''Hij doet me ook een beetje denken aan Klaassen''

0
Van Marwijk: ''Hij doet me ook een beetje denken aan Klaassen''

Volgens Bert van Marwijk moet Donny van de Beek zo snel mogelijk naar oplossingen gaan zoeken voor zijn hopeloze situatie bij Manchester United. Van de Beek speelt vrijwel nooit.

"Hoe kan dat toch?", schrijft Van Marwijk in De Telegraaf. "Van de Beek is niet plotseling een slechte voetballer of iemand die het niveau niet zou aankunnen. Ik denk dat het daarom niet een kwestie is van te weinig kwaliteit, maar dat er ook andere dingen komen kijken in een andere omgeving. Want hij is vooral een speler die is opgegroeid en opgeleid in het positiespel van Ajax."

Van Marwijk weet dat United heel anders speelt. "Hij doet me wat dat betreft ook een beetje denken aan Davy Klaassen toen die in 2017 van Ajax naar Everton vertrok. Klaassen was op dat moment misschien wel de beste speler van de Eredivisie en was ook op de juiste leeftijd om de stap naar het buitenland te maken, maar raakte bij Everton uiteindelijk ook op een zijspoor."

"Om te slagen en overleven in het buitenland is blijkbaar toch wat anders noodzakelijk. Dan zal je ook andere kwaliteiten moeten hebben of ontwikkelen. Wanneer je ploeggenoten je over het hoofd zien en het spel niet op je is afgestemd dan zal je ook in staat moeten zijn om zelf de weg te vinden. Dan zal die goede teamspeler ook wat meer aan zichzelf moeten gaan denken en ook de technische en tactische kwaliteiten hebben om op eigen kracht het verschil te maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›