Telegraaf: 'Ajax wil Blind belonen; nieuw contract ligt klaar'

0
Telegraaf: 'Ajax wil Blind belonen; nieuw contract ligt klaar'

Ajax is plan van om het contract van Daley Blind te verlengen, zo meldt De Telegraaf. De club uit Amsterdammer zou de routinier willen belonen voor de afgelopen jaren. De onderhandelingen zouden 'zeer voorspoedig' verlopen.

Momenteel loopt het contract van Blind nog tot medio 2022. Ajax wil het contract openbreken. De club ziet dat de linksbenige op veel posities kan spelen. "Wat zijn beste positie is? Ik wil hem niet in een hokje duwen. Wij zijn een dynamisch geheel. Dat past Daley. Een back komt bij Ajax ook op het middenveld terecht of aanvallend aan de buitenkant of op 'tien'. Terwijl een centrale verdediger op de backpositie terecht kan komen of op het middenveld", zegt trainer Erik ten Hag.

Vorig seizoen ontdekten de medici een ontstoken hartspier bij Blind, waarna hij met een ICD-kastje terugkeerde. "Daar had ik ook best mijn gedachten over", zegt Ten Hag. "Aanvankelijk had Daley het moeilijk, maar we hebben daar doorheen gekeken. Nu zie je dat hij terug is op z'n oude niveau. Of misschien zelfs wel op een hoger niveau als je hem in actie zag tegen PSV en in Lille. Beide wedstrijden speelde hij fantastisch."

Ajax zou verder ook langer doorwillen met Noussair Mazraoui. De rechtervleugelverdediger heeft eveneens een contract tot de zomer van 2022. Aan die onderhandelingen is nog geen begin gemaakt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›