Ajax wilde Memphis naar Amsterdam halen: ''Ik vond het moeilijk''

0
Ajax wilde Memphis naar Amsterdam halen: ''Ik vond het moeilijk''

Cora Schensema, de moeder van Memphis Depay, dacht jaren geleden dat PSV de beste stap zou zijn voor haar zoon. Ondanks interesse van onder meer Ajax, Feyenoord en clubs uit het buitenland vertrok Memphis naar Eindhoven.

"Ik wilde niet dat hij al zo jong die stap zou maken. Toen hij twaalf was, zag ik het juiste moment. Ajax, PSV en Feyenoord wilden hem graag aantrekken. Ook vanuit het buitenland kwam interesse. Memphis had al veel meegemaakt. De Brabantse gemoedelijkheid zou goed bij hem passen, dachten we. PSV meldde zich als eerst", aldus Schensema in ELF Voetbal.

Via PSV werkte Memphis zich op tot vaste waarde in het Nederlands Elftal en is momenteel uitblinker bij Olympique Lyon. "Ik vond het moeilijk toen Memphis naar het buitenland vertrok. Ik kan nog maar zelden een wedstrijd bezoeken en zie nu alles via televisie. Tijdens het duel mis ik geen seconde. Dan gaat mijn telefoon aan de kant."

Schensema is trots op haar zoon. "Hij is door diepe dalen gegaan. Als ik zie op welke hoogte hij nu staat en welke stappen hij zet om weer nieuwe doelen te gaan bereiken, weet ik dat ik als moeder ook goede keuzes heb gemaakt met Memphis."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›