Kan Ajax zonder Blind? ''Hoe zwaar weegt zijn erfenis in Europa?''

0
Kan Ajax zonder Blind? ''Hoe zwaar weegt zijn erfenis in Europa?''

Daley Blind komt de komende tijd niet meer in actie voor Ajax. De vraag is daarom hoe trainer Erik ten Hag de komende tijd zijn gemis op gaat vangen.

"Het is allang niet meer de vraag óf maar wanneer Ajax kampioen wordt. En met de bekerfinale tegen Vitesse lonkt ook zonder Blind de dubbel. Alleen, hoe zwaar weegt zijn erfenis in Europa? Zonder Blind won Ajax dit seizoen zes van de zeven wedstrijden. De enige nederlaag was er wel een waarin het gemis van de meestertacticus een cruciale factor bleek: Atalanta-thuis", schrijft Freek Jansen bij Voetbal International.

"Daarbij is Rensch een nieuwe optie als controlerende middenvelder, maar lijkt de formatie van de vorige ronde in de Europa League meer voor de hand te liggen. In Amsterdam had Young Boys in de heenwedstrijd geen schijn van kans en won Ajax overtuigend met 3-0", aldus Jansen.

Het blad lijkt dan ook te weten hoe Ajax gaat spelen. "Zonder Daley Blind, met Rensch als rechtsback, en met het centrale verdedigingsduo Jurriën Timber en Lisandro Martínez, met voor hen het controlerende blok van Edson Álvarez en Ryan Gravenberch."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›