Endt blikt vooruit: ''Ajax heeft meer kwaliteit dan AS Roma''

0
Endt blikt vooruit: ''Ajax heeft meer kwaliteit dan AS Roma''

Ajax speelt donderdagavond de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. Voormalig teammanager David Endt kent het Italiaanse voetbal goed en denkt dat Ajax een goede kans maakt tegen de Romeinen.

"Ik ben niet heel erg onder de indruk van Roma dit seizoen", zegt Endt in gesprek met Ajax Showtime. "Ze maken een hele instabiele indruk. Daar zijn ook wel redenen voor. Op voetbaltechnisch niveau moet Ajax verder komen. Dus je hebt de glans van de wedstrijd én de mogelijkheid om door te gaan. Als ik de kwaliteiten van Ajax afmeet tegen die van Roma heeft Ajax meer kwaliteit: collectief en individueel."

Volgens Endt werd in Italië wel verheugd gereageerd op het treffen met Ajax. "Ajax heeft per definitie een geweldige naam in Italië. Er is een enorm respect voor Ajax. Dat betekent ook dat ze bij Roma zullen denken: oei, dit is niet de fijnste loting die we ons konden indenken. Ze zullen het ook mooi vinden, want het is een mooi affiche, maar ze weten ook dat het een hele moeilijke zaak wordt."

Ajax moet wel op de hoede zijn voor AS Roma. "Soms hebben ze een uitschieter naar boven en soms lijden ze een verrassende nederlaag in eigen huis", weet Endt. "Natuurlijk hebben ze voldoende individuele klasse en mogelijkheden, maar AS Roma is net een knikker. De ene keer rolt 'ie die kant op, de andere keer de andere op. Er zit een onberekenbaarheid in. Dat kan ook gevaarlijk zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›