Schreuder: ''Samen met Tadic is hij het brein van het team''

0
Schreuder: ''Samen met Tadic is hij het brein van het team''

Alfred Schreuder schrok toen hij Daley Blind naar de grond zag gaan bij het Nederlands elftal. De centrale verdediger werd tegen Gibraltar van het veld gedragen en is nu meerdere maanden uit de roulatie.

"Zeker toen het zo lang duurde voordat hij opstond, dacht ik dat het zijn knie was", blikt Schreuder terug in gesprek met de Telegraaf. "Gelukkig is het een enkelblessure, dus minder erg. Maar het seizoen is voor Daley helaas voorbij."

Schreuder stipt het gemis van Blind aan. "Van achteruit weet Daley precies wat een wedstrijd op welk moment vraagt. Hij kan het spel ontzettend goed lezen en als het volgens hem nodig is, houdt hij de bal wat langer vast, kapt hij een bal terug of speelt hij de bal de andere kant op."

Ook tegen AS Roma zal Blind er dus niet bij zijn. Schreuder: "Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk Daley in de coaching is. Hij heeft met Ajax, Manchester United en Oranje zo vaak dit soort wedstrijden onder hoogspanning gespeeld... Samen met Dusan Tadic is hij het brein van het team”, legt hij uit. 

Toch denkt hij dat Ajax de halve finale van de Europa League gaat halen. "Ik denk dat Ajax het redt. AS Roma mist ook een aantal belangrijke spelers", constateert hij. "En Marc Overmars en Erik zijn erin geslaagd weer een prima selectie samen te stellen. Nadat we in 2019 de halve finale van de Champions League haalden, zou dit een nieuwe topprestatie zijn", beseft Schreuder. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›