Emanuelson hoopt dat Ajax morgen wint: ''Je kijkt als supporter''

0
Emanuelson hoopt dat Ajax morgen wint: ''Je kijkt als supporter''

Donderdagavond treffen Ajax en AS Roma elkaar in de kwartfinale van de Europa League. Voor Urby Emanuelson een bijzonder duel, want hij droeg het shirt van beide ploegen in het verleden. De keuze tussen de twee kwartfinalisten is voor de middenvelder niet moeilijk.

"Dat is zeker een makkelijke keuze voor mij", zegt Emanuelson, doelend op Ajax, in gesprek met NH Nieuws. "Ik heb bij Ajax een hele mooie tijd gehad en heb als kind van de club altijd bij Ajax gespeeld, echt van kleins af aan. Dat is een gevoel wat nooit meer weggaat. Je kijkt als supporter en je hoopt dat Ajax die wedstrijd wint."

"Ze hebben de laatste jaren in Europa goede uitslagen geboekt en ik denk dat het toch wel een beetje de trots van het Nederlands voetbal is op dit moment. Om die glorie weer een beetje terug te brengen", vervolgt de FC Utrecht-middenvelder. "Bij AS Roma heb ik niet meer een heel warm gevoel."

"De ene week zetten ze een goede uitslag neer en de andere week kunnen ze weer flinke klop krijgen", aldus Emanuelson over zijn oude club. "Van die ploeg heb je eigenlijk geen hoogte op het moment. Ajax is veel stabieler en dat kan de doorslag geven. Ik voorspel 3-1 thuis en 1-1 uit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›