Doekhi brak niet door bij Ajax: ''Werd er daardoor niet makkelijk op''

0
Doekhi brak niet door bij Ajax: ''Werd er daardoor niet makkelijk op''

Vitesse-verdediger Danilho Doekhi kijkt met veel genoegen uit naar de bekerfinale tegen Ajax. De 22-jarige speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar wist niet door te breken in Amsterdam.

Op zijn plek was veel concurrentie. "Matthijs de Ligt stond daar, de finale van de Europa League was gehaald en het niveau van de eerste selectie werd enorm verhoogd. Ik was niet teleurgesteld, niet per se", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

"Het is gewoon heel moeilijk in het eerste elftal van Ajax te komen. Dat ligt niet aan Ajax, helemaal niet. De jeugd kreeg juist erg veel kansen, maar er is ook erg veel jeugd. Toen ik de stap moest maken, werd het er niet makkelijker op doordat ze net grote spelers gingen halen zoals Daley Blind."

Ajax gaat met Vitesse een lastige tegenstander krijgen, zo voorspelt Doekhi. "We weten we dat niemand ons wegspeelt als wij ons systeem goed en geconcentreerd uitvoeren. Het is niet zo dat je gewoon even Ajax kan invullen als winnaar. Je wint niet zomaar van PSV, AZ en Feyenoord. De uitwedstrijd tegen Ajax, in het begin van dit seizoen, hebben we zelf uit handen gegeven. Als je dat kunt, dan weet je ook dat de je op een goede dag kan winnen. Hopelijk is dat die dag in De Kuip."

 
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›