Irritaties bij Van Hanegem: ''Maar begin dan over Tadic''

0
Irritaties bij Van Hanegem: ''Maar begin dan over Tadic''

Willem van Hanegem denkt dat Ajax een goede kans heeft zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. Hiervoor moet donderdag een 1-2 achterstand goed gemaakt worden tegen AS Roma.

"Roma heeft een leuke ploeg en er komen daar deze week met onder anderen Rick Karsdorp heel belangrijke spelers terug, maar waarom zou het niet kunnen? Zeker in een leeg stadion in Rome", begint Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk heeft Ajax nog een mooie kans om de halve finale van de Europa League te halen."

"Dan moet het wel beter dan dat slappe potje tegen RKC, maar dat kan een keertje in aanloop naar zo'n belangrijke wedstrijd. Ze moeten alleen wel realistisch blijven", vervolgt Van Hanegem. "Niet na afloop zeggen dat RKC niets wist te creëren. Alsof dat knap was gedaan. En als die Mexicaan Álvarez donderdag een scheidsrechter heeft die wel durft, krijgt hij rood. Zomaar in de nek van een tegenstander slaan, volgens mij mag het niet, toch?"

Van Hanegem wil niks meer horen over het gemis van Daley Blind. "Je kunt het inmiddels uittekenen, als Ajax minder speelt, komt het omdat Blind ontbreekt. En Scherpen zou het niveau niet aankunnen. (…) Als je dan een punt wil maken, begin dan over de aanvoerder Tadic, die tegen Roma een belangrijke strafschop miste."

De Kromme denkt niet dat AS Roma de boel dicht gaat gooien. "Ik verwacht daarom nog wel een open wedstrijd. Voor Ajax is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Die landstitel komt er toch wel, de bekerfinale is leuk, maar Ajax wil zo graag in Europa meetellen. Dan moet het dus in Rome gebeuren, zoals destijds in Madrid en Turijn in de Champions League."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›