Gorter over 'heel mooie stap': ''Amsterdam zit in mijn bloed''

0
Gorter over 'heel mooie stap': ''Amsterdam zit in mijn bloed''

Jay Gorter hield dit seizoen met Go Ahead Eagles al 23 keer de nul in de Keuken Kampioen Divisie en de 20-jarige doelman werd al in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De talentvolle sluitpost ziet de 'Kjell Scherpen-route' wel zitten. 

"Eerlijk gezegd zou ik het een heel mooie stap vinden", legt hij uit in het weekblad van VI. "Ik ben jong en het is echt niet zo dat ik nu al ten koste van alles in de Eredivisie moet keepen. Ik geef mezelf de tijd. Er zit voldoende rek in me en als ik elke dag op het allerhoogste niveau met de beste spelers van Nederland kan trainen, word ik daar ook absoluut beter van", constateert Gorter. 

"Voetballend zou ik er in elk geval zeker passen", vervolgt hij vastberaden. "In het huidige topvoetbal is het, denk ik, zeventig procent echt keeperswerk en dertig procent meevoetballen. Ik durf wel te zeggen dat ik op dat vlak bij de beste keepers van Nederland behoor. Komt echt door Ajax. Daar kwam het voor dat je je handschoenen binnen kon laten liggen en alleen maar meedeed met de positiespelletjes. Daar heb ik veel aan gehad", aldus Gorter, die vanaf zijn 10e tot zijn 14e al bij Ajax speelde. 

"Een ploeg als Ajax neemt vaak veel risico in de opbouw, dan is het gewoon heel belangrijk dat je een keeper hebt die dat goed beheerst. Bij Go Ahead ben ik ook vaak bepalend in de opbouw, dat is een keeper bij Ajax nog meer", beseft de sterkhouder van de club uit Deventer, die een stap naar de koploper van Nederland dus wel ziet zitten. "Ik ben Amsterdammer. Amsterdam zit in mijn bloed, ik zou het dus mooi vinden. Maar het onzin te zeggen dat ik dan niet ergens anders zou kunnen en willen keepen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›