De Boer ziet verschil bij Ajax: ''Af en toe gewoon zakelijk''

0
De Boer ziet verschil bij Ajax: ''Af en toe gewoon zakelijk''

Ajax is zondag officieel voor de 35ste keer kampioen van Nederland geworden. Volgens Ronald de Boer is stabiliteit de sleutel tot succes geweest voor de ploeg van Erik ten Hag.

"Weinig extremen. Het voetbal was zeker niet continu van een ongelooflijk hoog niveau, maar ze hebben ook weinig diepe dalen gehad. In de voorgaande jaren zat je met spelers als Frenkie (de Jong, red.) meer op het puntje van je stoel", begint De Boer bij Voetbal International. "Dat was dit jaar minder. Het was toen misschien ook wel stabiel, maar frivoler. Niet dat het nu niet frivool is, maar het was af en toe gewoon zakelijk. Prima."

Volgens De Boer heeft Ten Hag hier een grote rol in gehad. "Hij heeft een formule gevonden voor die stabiliteit. Dat zie je bijvoorbeeld met Álvarez, dat hij daar heel vaak voor heeft gekozen. Dat is dan vaak niet frivool, maar hij bewaakt wel de restverdediging waardoor je niet het deksel op de neus krijgt."

Na de blessure van Mohamed Kudus ging Ajax anders voetballen, vindt De Boer. "En voorin maakt Tadic, Neres, Haller of Antony dan wel weer het verschil. Voordat Kudus geblesseerd raakte was het iets avontuurlijker, daarna was het degelijker. Maar het gaat er natuurlijk om dat je uiteindelijk je wedstrijden wint."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›