Van Hooijdonk wijst twee Ajax-spelers aan: ''Goud in handen''

0
Van Hooijdonk wijst twee Ajax-spelers aan: ''Goud in handen''

Pierre van Hooijdonk vindt dat Davy Klaassen een grote rol heeft gespeeld bij het kampioenschap van Ajax. De middenvelder werd in de zomerse transferperiode overgenomen van Werder Bremen.

"Er is dit jaar wat minder franje en wat meer karakter in de ploeg gekomen. Ik vind dat Klaassen daar wel een heel bepalende rol in heeft. Normaal kon je nog weleens door erop te klappen een resultaat halen tegen Ajax, dat is wel veranderd", begint Van Hooijdonk bij Voetbal International.

Volgens Van Hooijdonk is de rol van Edson Alvarez, Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico hierin groot. "En Klaassen is ook een soort Latino. En Tadic niet te vergeten. Daar zit toch even wat meer gif in."

De oud-voetballer heeft genoten van Klaassen. "Hij doet nooit iets stoms. Hij is het ideale verlengstuk van de trainer. Met Blind en met Klaassen heeft Ten Hag goud in handen als verlengstukken. Die jongens zijn betrouwbaar voor een trainer. Die zijn tactisch goed onderlegd, herkennen situaties, houden met hun karakter de groep ook bij elkaar en scherp. En ze presteren gewoon goed."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›