De Jonge: ''Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen''

0
De Jonge: ''Ajax had meer verantwoordelijkheid moeten nemen''

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is niet te spreken over de festiviteiten na het kampioenschap van Ajax bij de Johan Cruijff ArenA. Bij het stadion kwamen duizenden fans bijeen om de 35ste titel te vieren met de spelers.

Volgens De Jonge had Ajax vindt dat Ajax meer "maatschappelijke verantwoordelijkheid" moeten nemen door de spelers niet het landskampioenschap te laten vieren met de fans, dat meldt De Telegraaf. De supporters hielden bij de ArenA geen rekening met de coronamaatregelen. 

De Jonge genoot als Rotterdam "sowieso met heel weinig vrolijkheid" van kampioensfeestjes van Ajax. "Maar nu helemaal", zegt hij. "Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn."

Supporters van Ajax hoopten zondag bij de wedstrijd aanwezig te mogen zijn, maar het kabinet besloot afgelopen week geen fans toe te laten. "Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken", aldus De Jonge.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›