''Ajax heeft laten zien dat ze maar op één manier kunnen spelen''

0
''Ajax heeft laten zien dat ze maar op één manier kunnen spelen''

Aad de Mos denkt dat Ajax, om serieus mee te doen in de Champions League, spelers van een nog hoger niveau nodig heeft. Ook de breedte van de selectie en het gebrek aan een tweede plan breken de club op.

"Ajax heeft laten zien dat ze eigenlijk maar op één manier kunnen spelen. Je moet ook een keer een Plan B hebben: om slecht te spelen en dan toch nog het resultaat over de streep te trekken. Dát is Europees voetbal", aldus De Mos tegenover Voetbal International. "In de poulefase gaat alles wel goed, maar als het erop aankomt in de poule en in de knock-outfase dan schiet Ajax tekort."

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax Europees al toe zou kunnen slaan. "Als je die wedstrijden tegen Roma ziet... Ze hadden de halve finale kunnen halen. Dan had je United gekregen, maar daar bibberen we ook niet meer zo van. Wat is er nodig om die laatste stap te zetten? Misschien hebben Gravenberch, Rensch en Timber nog net één jaar extra nodig. Dan hebben ze nog een jaar meer ervaring."

Ronald de Boer mist een killer. "Misschien hebben ze voorin nog een speler nodig die het échte verschil maakt. Antony liet het niet zien in die wedstrijden en Neres ook niet. Volgend jaar zijn ze weer een jaar ouder en kunnen ze dat misschien wel, want ik vond het magertjes voorin. Dat zal beter verzorgd moeten zijn, verder denk ik niet dat er veel moet veranderen. Misschien één gerichte aankoop."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›