''Voor elke euro die PSV en Feyenoord verdienen, int Ajax er twee''

0
''Voor elke euro die PSV en Feyenoord verdienen, int Ajax er twee''

Onder Erik ten Hag voetbalt Ajax goed. Dit seizoen werd de dubbel gepakt, terwijl ook Europese overwintering een feit bleek. Succesjaren in Amsterdam dus.

"Ajax is aantrekkelijker gaan voetballen onder zijn leiding en dreigt mede daardoor uit zicht te raken voor de concurrentie in Nederland. Sportief en met name financieel. Terwijl Feyenoord nu eindelijk hoopt door te pakken met een nieuw stadion, en PSV onlangs een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro mocht verwelkomen, is Ajax nu alweer verzekerd van eenzelfde bedrag via de Champions League", schrijft het NRC.

De Amsterdammers verdienen simpelweg veel meer geld. "Voor elke euro die PSV en Feyenoord verdienen, int Ajax er twee, op basis van de laatst beschikbare jaarcijfers. Het Bayern München van Nederland? Die vergelijking komt nu misschien nog te vroeg."

De krant denkt dan ook dat het lastig is voor andere clubs om Ajax nog bij te halen. "Maar wie de huidige resultaten extrapoleert naar de toekomst, ziet wel degelijk de contouren van een moeilijk te dichten kloof. Monopoly is begonnen. En het wordt steeds duidelijker wie de andere spelers opslokt", daar voegt de krant aan toe.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›