Gravenberch senior: ''Hij denkt dat het het beste is om te blijven''

0
Gravenberch senior: ''Hij denkt dat het het beste is om te blijven''

Ryan Gravenberch is momenteel een grote naam in Europa. De middenvelder draaide dit seizoen moeiteloos mee op alle podia waarop Ajax actief was: daar hield hij zich gemakkelijk staande. 

Volgens Ryan Gravenberch senior kan de voetballer nog veel leren. "Die laatste stap moet hij bij Ajax zetten. Dat moet gewoon en dat heeft hij nog niet gedaan", vertelt hij aan Ajax Showtime. "Ik wil dat hij bij Ajax volledig tot wasdom komt, dus wat mij betreft blijft hij gewoon bij Ajax."

"Hij heeft nu pas één volledig seizoen gespeeld en dat was natuurlijk best goed, maar komend seizoen zal hij nóg beter moeten spelen. Dan moet hij ondanks zijn leeftijd echt één van de dragende spelers zijn, zeker als hij het EK gespeeld heeft", weet zijn vader te vertellen over zijn zoon.

Zijn vader is dan ook kritisch. "Volgend seizoen komt hij er in de kleedkamer ook niet meer mee weg als hij meerdere wedstrijden op rij slecht speelt. Ik vind echt dat hij eerst nog een stap bij Ajax moet zetten."

Wat kan er nog beter? "Hij moet klimmen in de hiërarchie en binnen de selectie meer voor zichzelf gaan opkomen. Daar ga ik hem niet toe pushen, dat heeft bij Ryan geen zin. Maar hij realiseert zich dat ook wel."

Gaat hij dan nog weg? "Hij denkt zelf ook dat het voor hem het beste is om bij Ajax te blijven. In mijn hart - en ook in dat van Ryan - ontwikkelt hij zich eerst nog verder door bij Ajax voordat hij een stap hogerop gaat zetten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›