Kritiek op Ten Hag: ''Waarom stelde hij zijn beste spelers niet op?''

0
Kritiek op Ten Hag: ''Waarom stelde hij zijn beste spelers niet op?''

Vorige week bekroonde Ajax zich opnieuw tot landskampioen. Dit hebben ze voor een groot deel aan Erik ten Hag te danken, al wil Henk Hoijtink niet mee in de lofzang voor de trainer.

"In Nederland is een club, Ajax, met overmacht kampioen geworden waarvan de trainer twee van zijn beste spelers grofweg een half seizoen niet opstelde, aldus Hoijtink in Trouw. "Dat je hier twee van je beste spelers zo lang niet opstelt en toch met overmacht kampioen wordt, is zo vreemd nog niet: het is Nederland, met zijn kleine competitie. Dat die trainer die spelers zo lang niet opstelde, vind ik wel vreemd."

"Waarom in vredesnaam stelde Ten Hag hen, vooral Martinez, zo lang niet op – spelers van het strijdvaardige slag die in het buitenland als eersten op het wedstrijdformulier worden ­gezet?", vraagt de journalist zich in zijn column af. "Niemand stelt de trainer die vraag."

"In de kampioensspecial van VI zegt aanvoerder Dusan Tadic: 'Een elftal is de spiegel van een trainer. Dat is nu ook zo.' Dat denk ik ook, maar ik zal iets anders in de spiegel zien", geeft hij aan. "Ten Hag heeft inderdaad al sinds zijn entree in januari 2018 gezegd dat Ajax weerbaarder moest worden, maar een rechte lijn erheen zag ik niet – en bevestigt Ten Hag dat niet zelf als hij het heeft over omstandigheden die dit elftal mede in elkaar lieten vallen?"

"De Telegraaf heeft Erik ten Hag niet weggekregen. Hij zal zijn werk goed doen, en zeker naar eer en geweten. Maar gedenk de wet van Marco van Basten: overtrek de invloed van de trainer niet", besluit Hoijtink. "Het meeste geld, de beste spelers, niet het hele seizoen logisch opgesteld – anders kan ik dit kampioenschap van Ajax en Erik ten Hag toch niet plaatsen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›