Endt blikt terug op titel in 2011: ''Verschillen die bepalend zijn''

0
Endt blikt terug op titel in 2011: ''Verschillen die bepalend zijn''

In 2011 verloor Ajax de bekerfinale van FC Twente. Een week later stond er opnieuw een onderling een duel op het speelschema. Ditmaal een directe strijd om de landstitel, die door Ajax werd gewonnen.

"Eigenlijk wist je al voor de bekerfinale gespeeld werd, dat het winnen van die beker relatief was", begint toenmalig teammanager David Endt in de Ajax Life-podcast. "Het echte doel lag niet in het winnen van de KNVB Beker. Het echte doel lag een week verderop. Ik weet wel dat er teleurstelling was in Rotterdam na die verloren finale, maar niet meer dan dat. Het was geen deceptie of een heel diep vretend gezwel dat aan ons ging knagen."

"Ik heb er over nagedacht hoe het was geweest als we die beker hadden gewonnen. Hadden we die dan gevierd?", gaat hij verder. "Dat had ook wel weer de focus kunnen aantasten voor die écht belangrijke wedstrijd. Ik denk niet dat dat zou zijn gebeurd, dat we uitbundig zouden gaan feesten. Er was maar één doel en dat is voor de dertigste keer kampioen worden van Nederland."

Endt denkt dat de bekerwinst invloed had op FC Twente. "'Ik denk dat er aan de andere kant wel iets veranderde. Twente is het niet gewend om veel te winnen. Ze waren wel sterk in die periode, daar niet van. Maar het feesten in Enschede heeft iets van het spanningsveld afgenomen. Bij ons werd het spanningsveld alleen maar groter. Dat zijn van die kleine verschillen die bepalend kunnen zijn aan het einde van de week."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›