Rensch blikt terug op 'moeilijke tijd': ''Doe dit allemaal voor haar''

0
Rensch blikt terug op 'moeilijke tijd': ''Doe dit allemaal voor haar''

Devyne Rensch is dit seizoen doorgebroken in het eerste elftal van Ajax. Volgens de verdediger is de weg naar het hoogste niveau niet zonder slag of stoot gegaan. Hoofdzakelijk door een slepende achillespeesblessure.

Zijn voormalig jeugdtrainer, Peter van der Horst, wilde Rensch behouden. "Mijn trainer kwam naar mijn moeder toe en zei: uw zoon moet door blijven gaan en ik help hem daarbij. Toen ben ik doorgegaan", blikt Rensch terug. "Het was een moeilijke tijd, vooral voor mij en mijn moeder. Ze zorgde alleen voor mij en mijn broertje. Ik doe dit allemaal voor haar. En ook voor mijn trainer, die ik dankbaar ben."

Inmiddels is de verdediger een vaste kracht in het eerste elftal van Ajax geworden. "Het is het eerste seizoen waarin ik in het eerste speel. Het vraagt heel wat van je lichaam om gelijk zo veel wedstrijden te spelen. Op zo’n hoog tempo en niveau en met zo’n hoge intensiteit is het best pittig", zegt de verdediger in gesprek met de NOS.

Rensch wil nog altijd leren van medespelers. "Ik ben zelf gewoon heel rustig en praat niet heel veel. Ik observeer meer. Je kijkt naar hoe zij te werk gaan, ook buiten het veld om. Je ziet dat zij er supergoed mee omgaan en daar wil je van leren", aldus de Ajacied.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›