Lof voor 'indrukwekkende' Gravenberch: ''Bewonderenswaardig''

0
Lof voor 'indrukwekkende' Gravenberch: ''Bewonderenswaardig''

Arnold Bruggink is onder de indruk van Ryan Gravenberch. Volgens de analist van ESPN is de 18-jarige middenvelder op dit moment een van de beste spelers van Ajax.

"Ik zat vorige week in De Kuip (tijdens de Klassieker, red.) en zat naar Gravenberch te kijken...", begint Bruggink bij ESPN. "Eigenlijk vind iedereen het normaal wat hij doet, maar die jongen is achttien jaar. Hij speelt met een volwassenheid, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zo makkelijk, zo functioneel, heeft passing, fysieke kracht. Ik vind dat best wel indrukwekkend."

Marciano Vink wil een kanttekening plaatsen. "Het is wel een tijdje weggeweest bij Gravenberch. Hij maakte veel knullige fouten. Nee, dat is niet heel gek, maar als je in Ajax 1 speelt moet leeftijd niet uitmaken. Je moet kritiek kunnen leveren op zulke jongens."

"Je kunt hem niet weghalen bij Ajax", zegt Bruggink. "Wat hij nu laat zien, is bewonderenswaardig." Kenneth Perez is het hiermee eens. "Gravenberch is bijzonder goed. Er was een fase dat hij het minder deed, maar toen miste hij echt de passing van Daley Blind (geblesseerd, red.). Daardoor moest hij meer doen. Je mág ook wel even uit vorm zijn, dat gebeurt 26-jarigen ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›