Wijnaldum: ''Zij excelleerden in de Champions League met Ajax''

0
Wijnaldum: ''Zij excelleerden in de Champions League met Ajax''

Georginio Wijnaldum maakt komende zomer de overstap van Liverpool naar Paris Saint-Germain. In gesprek met Voetbal International praat hij over zijn loopbaan. Veel jonge spelers vragen de voormalig Feyenoorder om advies.

"Ik sta dan bekend als het perfecte voorbeeld voor hoe je een carrière inricht". zo geeft hij aan. "Ze willen dan weten voor hen de beste weg. Ik wil iedereen helpen, probleem is dat ik het ook niet weet. Elke voetballer is anders, ieder volgt zijn eigen pad."

Wijnaldum legt uit: "Wat voor mij goed was, hoeft dat niet te zijn voor een ander. De manier waarop ik het heb gedaan, zou misschien voor Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt niet hebben gewerkt. Alles heeft ook te maken waar je speelt. Ik zat bij Feyenoord. Moeilijke tijd, we wonnen niet veel, worstelden in Europa…"

"Niet logisch om dan ineens een grote stap vooruit te zetten. Maar Frenkie en Matthijs excelleerden in de Champions League met Ajax. Totaal andere ontwikkeling dan ik had. Dan is het toch logisch dat zij met Barcelona en Juventus meteen hoog instappen?", aldus Wijnaldum.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›