Neef van 'arrogante' Promes spreekt: ''Woeste blik in zijn ogen''

0
Neef van 'arrogante' Promes spreekt: ''Woeste blik in zijn ogen''

De neef van Quincy Promes zegt vorig jaar op een privéfeest gestoken te zijn door de voormalig Ajacied. In een bedrijfspand in Abcoude zou Simon Erisko* blijvende schade aan zijn knie hebben opgelopen, zo valt te lezen op de website van de Telegraaf.

"Ik ben tijdens het feest nog met Quincy op de foto geweest", blikt hij terug op de website van de Telegraaf. "Later sloeg de stemming om voor mij onduidelijke reden om en werd ik aangevallen toen het feest eigenlijk al was afgelopen. Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen op me afstormen. Ik deinsde naar achteren en viel achterover", aldus Erisko. 

"Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen. Ik voelde meteen mijn been warm worden van het bloed", vervolgt het familielid van Promes, die vervolgens naar het ziekenhuis werd gebracht. "Daar schrokken ze zich rot van de diepe steekwond. Artsen liepen af en aan en keken allemaal zeer bedenkelijk." 

"Ik ging me steeds meer zorgen maken", aldus Erisko, die zich stoort zich aan de recente interviews van de Oranje-international. "Het doet pijn te moeten lezen dat hij blijft ontkennen. Er is zoveel bewijs, ook van ooggetuigen. Ik probeer me te focussen op mijn herstel en de toekomst en daar kan ik zijn fabeltjes en arrogante houding niet bij hebben", foetert Erisko, die aanvankelijk geen aangifte deed. "Ik was altijd trots op mijn neef en wilde zijn carrière niet beschadigen. Maar ik hoorde helemaal niks."

"Geen telefoontje, geen berichtje, het bleef helemaal stil", vervolgt hij teleurgesteld. "Dit terwijl al direct duidelijk was dat de verwondingen zeer ernstig waren en het letsel zeer waarschijnlijk blijvend is. Als ik zeg dat het nu beter gaat, dan lieg ik. Ik probeer me voor m’n zoon sterk te houden. Ik dank God, de chirurgen, mijn fysio en iedereen die me steunde dat ik weer kan lopen. Ik loop, maar de trap op, rennen, bukken, hurken lukt allemaal niet", besluit Erisko. 

*Om de privacy van het slachtoffer te waarborgen, is op zijn verzoek gekozen voor een gefingeerde naam. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›